top of page

Veel gestelde vragen

Op deze pagina beantwoord ik de veel gestelde vragen. Staat jou vraag er niet bij? Neem dan contact met mij op via onderstaande knop!

Vraag 1

Kun jij overal in Nederland optreden als trouwambtenaar? En in het buitenland?


Jazeker ik mag in heel Nederland en in het buitenland jullie ceremonie verzorgen!

Vraag 2

Moet jij eerst nog beëdigd worden als wij jou vragen als trouwambtenaar?

Deze keuze is aan jullie (zie tarieven). Voor jullie trouwdag kan ik mij laten beëdigen voor de gemeente waar de bruiloft plaatst vindt.
 Deze beëdiging kost 200 (dit is voor elke trouwambtenaar hetzelfde). Hierdoor kan ik jullie direct officieel trouwen voor de gemeente. Mochten jullie deze kosten willen besparen dan kan je op een gratis ochtend in jou gemeente 'officieel trouwen' bij het gemeentehuis.

Vraag 3

Regel jij ook de trouwakte en het contact met de betreffende gemeente?

Het contact met de gemeente en de trouwakte zal ik in overleg met jullie bij de desbetreffende gemeente voorbereiden voor de bruiloft. 

Vraag 4

Hoe kom jij tot je ceremonie verhaal?

De kern van mijn ceremonie vorm ik door de persoolijke gesprekken die ik met jullie zal voeren. Daarnaast zal ik  bij jullie dierbaren (ouders, getuigen, beste vrienden) informatie inwinnen door een vragenlijst bij ze af te nemen en waar nodig, persoonlijk contact te hebben om mijn verhaal te vormen naar jullie wensen. 
Uiteraard spreken wij samen de ceremonie door voor de grote dag!

Vraag 5

Zijn wij volledig vrij in de samenstelling van onze trouwbeloften?

Hier zijn jullie helemaal vrij in.  Ik zal wel de belangrijkste vraag van de dag stellen, waar jullie volmondig ja op zullen antwoorden. 

Vraag 6

Hoe lang duurt een ceremonie?

Een ceremonie heeft geen tijdsbeperking. We brengen samen jullie wensen in kaart voor de ceremonie tijdens de kennismakingsgesprekken en op basis daarvan zullen we de tijdsduur in kunnen schatten. Op deze speciale dag nemen we er natuurlijk uitgebreid de tijd voor!

Vraag 7

Is het verplicht om ringen uit te wisselen tijdens de ceremonie?


Het is niet verplicht om de trouwgelofte te bezegelen met ringen. Dit kan met elk sieraad naar keuzen, een tattoo of iets anders unieks. 

Vraag 8

Begeleid jij ook ceremonies bij een Geregistreerd Partnerschap?


Uiteraard! Ook dat is een enorm bijzonder moment om te vieren dus daar maak ik graag deel vanuit.

bottom of page